Recuperare ortopedică

Descriere

În Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, echipa medicală elaborează și implementează planuri individualizate de tratament pentru creșterea calității vieții pacienților.

  • Recuperare postoperatorie – proteză de șold, proteză de genunchi, ligament încrucișat anterior, proteză de umăr
  • Recuperare post fractură
  • Leziuni tendinoase. Tendinopatie (tratament conservator sau post chirurgical)
  • Patologii ortopedice ale membrului superior
  • Patologii ortopedice ale membrului inferior
  • Sechele mio-osteo-articulare post traumatice şi post intervenții chirurgicale

Programele de recuperare sunt adaptate perfect nevoilor fiecărui pacient, în funcție de diagnostic și de stadiul de evoluție al afecțiunii. 

Protezarea ortopedică și intervențiile de chirurgie ortopedică

Articulațiile îndeplinesc funcții importante în aparatul locomotor. Trebuie să fie mobile și suple, dar și suficient de puternice și stabile. Solicitate foarte mult, sunt predispuse la artroze. Atunci când apar disfuncționalități, medicul ortoped este cel care poate oferi cele mai bune soluții de tratament. În acest moment, există numeroase tipuri de proteze pentru genunchi, umăr, șold și tehnici chirurgicale avansate, care contribuie la creșterea calității vieții pacientului. Postoperator, de fiecare dată, planul de recuperare medicală joacă un rol important.

După o intervenție de chirurgie ortopedică care nu implică protezarea, planul de recuperare medicală trebuie să țină, de asemenea, cont de particularitățile pacientului și etapa în care se află.

Scopul general, acela de restabilire a capacitaților funcționale pierdute și de diminuare a durerii, se urmărește etapizat, iar planul de recuperare medicală este adaptat și readaptat, în funcție de evoluția fiecărui pacient.

Servicii medicale