Medinfo

Recuperare Medicală, Reumatologie

Tratamentul spasticității cu toxină botulinică

Dr. Alina Miron Medic primar Recuperare Medicală, Reumatologie

Spasticitatea este o afecțiune neuromusculară care apare în urma deteriorării căilor motorii centrale care controlează mișcarea voluntară. Efectele spasticității variază de la rigiditatea musculară ușoară până la contracturi musculare severe și spasme repetitive care reduc mobilitatea. Cea mai eficientă metodă de tratament al spasticității este terapia cu toxină botulinică. Tratamentul cu toxină botulinică presupune injectarea în mușchiul responsabil de spasticitate a unei anumite doze de toxină botulinică pentru a reduce durerile asociate acestei tulburări.
Injectarea cu toxină botulinică implică o gamă largă de beneficii: reducerea durerii la mobilizare, corectarea atitudinii vicioase a membrului superior sau a membrului inferior și facilitarea accesului în zonele unde membrele sunt flectate și unde există zone de macerație.
Dr. Alina Miron, Medic primar Recuperare Medicală, Reumatologie, a oferit detalii în ceea ce privește terapia cu toxină botulinică: cui se adresează, care sunt rezultatele acestei terapii, dar și informații în ceea ce privește recuperarea după injectare.

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia este parte din Rețeaua Medicală Arcadia și este dedicat reabilitării funcționale și creșterii calității vieții pacienților, prin obținerea unui grad cât mai extins de autonomie. Programele de recuperare sunt adaptate perfect nevoilor fiecărui pacient, în funcție de diagnostic și de stadiul de evoluție al afecțiunii.

Programează o consultație: 0232 920

Articole din aceeași categorie

Informații medicale