Medinfo

Recuperare Medicală, Reumatologie

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia: reeducarea funcțională a ciclului de mers

Ft. Dragos Sardaru Fizioterapeut Recuperare Medicală, Reumatologie

Andago este un cadru de susținere robotizat, utilizat în reeducarea funcțională a mersului. Un instrument versatil pentru antrenamentul la mers direct pe sol, Andago face legătura între momentul reeducării mersului într-un sistem de tip lokomat pe un covor rulant și mersul liber. Este un instrument ideal pentru a ajuta pacienții să se pregătească pentru viața de zi cu zi.

Dispozitivul utilizează tehnologia robotică mobilă și urmărește fiecare mișcare a pacientului, oferindu-i în același timp libertate de mișcare, printr-o susținere dinamică a greutății corporale. Antrenamentul mersului este intensiv. Terapeuții pot selecționa diferite moduri și parametri multipli de antrenament, pentru a ajusta provocarea și pentru a oferi o terapie graduală, adaptată nevoilor fiecărui pacient.
Suportul independent al greutății corporale stânga-dreapta de la Andago permite o deplasare laterală adecvată a greutății, o componentă crucială în terapia mersului și a echilibrului. Susținerea asimetrică a greutății corporale poate fi utilizată pentru a crește reacțiile posturale în cazul pacienților cu deficiență funcțională asimetrică.

Cu sistemul Andago, în Spitalul de Recuperare Medicala Arcadia, reeducarea funcțională a ciclului de mers se realizează în deplină siguranță pentru pacient și terapeut datorită unui mecanism special de protecție împotriva căderii. Astfel, pacienții se antrenează în siguranță, iar terapeuții analizează continuu rezultatele, creează și mențin o terapii optim provocatoare.
Dispozitivul poate fi folosit în terapie pentru orice patologie care determină un ciclu de mers disfuncțional; de la accident vascular cerebral și paralizie cerebrală până la artroze și proteze sau orice patologie ce necesită o descărcare a membrului inferior.

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia este parte din Rețeaua Medicală Arcadia și este dedicat reabilitării funcționale și creșterii calității vieții pacienților, prin obținerea unui grad cât mai extins de autonomie. Programele de recuperare sunt adaptate perfect nevoilor fiecărui pacient, în funcție de diagnostic și de stadiul de evoluție al afecțiunii.

http://www.arcadiarecuperare.ro

Articole din aceeași categorie

Informații medicale